Hondensalon Trimenzo

Al een geruime tijd wilde ik graag een hond, maar mijn werkuren lieten dit niet toe. In 2010 ben ik uiteindelijk een andere weg ingeslagen en wilde met honden werken. Daarom ben ik begonnen met het volgen van opleidingen/cursussen die betrekking hebben op omgang met-, en verzorging van honden.

In eerste instantie ben ik met de cursus “Kynologisch Instructeur” begonnen op de Martin Gaus Academie, omdat hondentaal toch wel belangrijk is om te begrijpen. Ook omdat ik ook eindelijk zelf een hond wilde aanschaffen. Zowel als eigenaar als trimmer is het belangrijk de signalen van de hond te kunnen zien en begrijpen. Is de hond angstig, gespannen of dominant, hoe geeft hij dat aan, en hoe ga je ermee om. Zeker als een hond op tafel staat is het belangrijk signalen te herkennen. Hierop zo goed mogelijk in kunnen spelen is zowel voor de hond, eigenaar als de trimmer belangrijk.

Vervolgens ben ik opleidingen/cursussen richting vachtverzorging gaan volgen.

Ik heb deelgenomen aan 3 trimkampioenschappen omdat je daar ook erg veel van leert. Van de kundige jury kan je nadien tips krijgen over wat goed ging of minder goed. Dat was voor mij net zoveel waard als het volgen van opleidingen/cursussen.

opleidingen/cursussen

 

De volgende opleidingen/cursussen heb ik met succes afgesloten:

 

1.  Cursus Kynologisch Instructeur I, Martin Gaus Academie – Lelystad

2.  Cursus Kynologisch Instructeur II, Martin Gaus Academie – Lelystad

3.  Opleiding Hondentoiletteren, Honden Kennis Instituut – Bunnik

4.  EHBO voor hond en kat, ABHB vakvereniging – Bunnik

<script type=”text/javascript”>

  var _gaq = _gaq || [];   _gaq.push([‘_setAccount’, ‘UA-34049212-1’]);   _gaq.push([‘_trackPageview’]);

  (function() {     var ga = document.createElement(‘script’); ga.type = ‘text/javascript’; ga.async = true;     ga.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://ssl’ : ‘http://www’) + ‘.google-analytics.com/ga.js’;     var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);   })();

</script>